
Nye skal være et trygt sted at bo, hvor der er plads til alle, unge som gamle, studerende som familier, sygeplejersker som direktører. Nye vil med tiden få alle funktioner med vuggestue, skole etc.
Nye kombinerer det bedste fra den tætte by, og det bedste fra parcelhuskvarteret så man får ’byen i forhaven og naturen i baghaven’!
En grøn by, med et aktivt byliv, der rummer alt hvad en almindelig forstad tilbyder samt meget mere.
Nye vil i takt med udbygningen tilbyde et væld af muligheder og faciliteter herunder bl.a. foreningsliv, sportsklubber og meget mere. Allerede fra de første beboere flytter ind, vil der på bydelens pladser være legende børn, bytorv med dagligvarehandel, delebilsordning, fælles værksted, byttebørs, forsamlingslokale og legeplads.
Daginstitution i Nye: Det er Aarhus Kommune der står for udvikling og opførelse af daginstitutioner i Nye. Den 25. juni 2020 blev 1. spadestik til den første kommunale daginstitution i Nye “Børnehuset Løvstikken” taget. Pluskontoret Arkitekter er arkitekten bag den kommende daginstitution som bliver i to plan og kommer til at have 12 grupper, organiseret i 4 små klynger for at skabe en tryg og overskuelig hverdag. Institutionen forventes ibrugtaget til sommer 2021.
Skole i Nye: Det er ligeledes Aarhus Kommune, der står for udvikling og opførelse af de folkeskoler, der skal være i Nye, når byen er fuldt udbygget. Teknik og Miljø samt Børn og Unge har i fællesskab besluttet, at den første skole med tilhørende dagtilbud og boldbaner skal placeres tæt på den eksisterende bebyggelse i Elev og den nye bebyggelse i Nye. Med denne placering kommer skolen til at skabe sammenhæng mellem områderne, og samtidig er der med placeringen af boldbaner ved skolen sikret, at der også er liv efter skoletid.
Læs seneste nyt om den kommende første folkeskole i Nye her: Ny skole på vej i Nye
Her er et kort fra Aarhus kommune over Elev skoledistrikt:

Gadebilledet i Nye vil blive mangfoldigt, hvor cykler, biler og gående blandes i gadebilledet. Beboersammensætningen spænder fra ung til gammel, fra rig til fattig, og mikser lejere og ejere.

Borgerne skaber livet i byen og byen skaber rammerne.
Livet i Nye leves uden for boligerne, hvor beboerne mødes på deres vej ude efter avisen, ude med skraldeposen eller på vej til købmanden, Letbanen eller på legepladsen med børnene.
I Nye handler det om fællesskab, og om at give lidt mere end man får! Fællesskabet er ikke tvungen, men er et tilvalg, man har lyst til at være en del af.