Byliv

Nye kombinerer det bedste fra den tætte by, og det bedste fra parcelhuskvarteret så man får ’byen i forhaven og naturen i baghaven’!

Nye er en grøn by, med et aktivt byliv, der rummer alt hvad en almindelig forstad tilbyder samt meget mere.

Borgerne skaber livet i byen og byen skaber rammerne
Livet i Nye leves uden for boligerne, hvor beboerne mødes på deres vej ude efter avisen, ude med skraldeposen eller på vej til købmanden, Letbanen eller på legepladsen med børnene.

Her er plads til alle, unge som gamle, studerende som familier, sygeplejersker som direktører. Det handler om fællesskab, og om at give lidt mere end man får! Fællesskabet er ikke tvungen, men er et tilvalg, man har lyst til at være en del af.

I takt med at Nye vokser, tilbydes et væld af muligheder og faciliteter herunder bl.a. foreningsliv, sportsklubber og meget mere. På bydelens pladser og i mellemrummene vil der være legepladser, bålpladser, drivhuse, bytorv med dagligvarehandel, delebilsordning, fælles værksted, byttebørs og forsamlingslokaler.

Daginstitution i Nye
Det er Aarhus Kommune der står for udvikling og opførelse af daginstitutioner i Nye. Den 25. juni 2020 blev 1. spadestik til den første kommunale daginstitution i Nye “Børnehuset Løvstikken” taget. Pluskontoret Arkitekter er arkitekten bag den kommende daginstitution som bliver i to plan og kommer til at have 12 grupper, organiseret i 4 små klynger for at skabe en tryg og overskuelig hverdag. Institutionen forventes ibrugtaget til sommer 2021.

Daginstitution i Nye

Daginstitution i Nye

Skole i Nye
Det er ligeledes Aarhus Kommune, der står for udvikling og opførelse af de folkeskoler, der skal være i Nye. Grobund bliver lokalområdets nye skole- og aktivitetsbyggeri. Byggeriet skal stå færdigt i efteråret 2024, og rummer både skole-, fritids- og kulturliv med blandt andet sportshal og boldbaner.  

Læs om vinder af skole- og aktivitetsbyggeri: Grobund i Nye

Skole i Nye – Visualiseringer: Edit

Her er et kort fra Aarhus kommune over Elev skoledistrikt:

Gadebilledet i Nye vil blive mangfoldigt, hvor cykler, biler og gående blandes i gadebilledet. Beboersammensætningen spænder fra ung til gammel, fra rig til fattig, og mikser lejere og ejere.

Borgerne skaber livet i byen og byen skaber rammerne.

Livet i Nye leves uden for boligerne, hvor beboerne mødes på deres vej ude efter avisen, ude med skraldeposen eller på vej til købmanden, Letbanen eller på legepladsen med børnene.

I Nye handler det om fællesskab, og om at give lidt mere end man får! Fællesskabet er ikke tvungen, men er et tilvalg, man har lyst til at være en del af.

FØLG OS:

 

Beliggenhed

Nye er smukt placeret med udsigt over Aarhus, Aarhus Bugt og Egå Engsø. Terrænet er bakket og skrånende mod syd og omgivet af mark og skov.

Sneglehusene

Tegnet af arkitekterne BIG, 93 rækkehuse og lejligheder, heraf 20 med tagterrasse, boligernes areal er 50-160 m².
Find din bolig på snegelehusene.dk

Mellemrummet

I Nye er det naturen der kommer først. Planter, urter og træer vælges med udgangspunkt i området, og vil i stor udstrækning også være spiselige.

Spørgsmål og svar

Det ligger os meget på sinde, at Nye skal være en by, der er både rar og nem at bo i, vi vil derfor meget gerne lytte til jeres/beboernes tanker, drømme og ønsker og prøve at besvare jeres spørgsmål vedr. Nye

Læs mere

 

Nye Aarhus N på Facebook
Nye´s Facebookside vil holde dig opdateret på udviklingen af Nye. Følg os her.

Læs mere

Fællesarealet mellem boligerne

Mellemrummene mellem boligerne og kvaliteterne heri er vigtig for os – og det er bl.a. disse der gør Nye anderledes.

I Nye er haverne og rummene mellem husene fællesareal. Vi frasælger ikke fællesarealet, men beholder det for at udvikle det og skabe en sammenhæng, der ikke er adskilt af ligusterhække og granitbelagte stier.