Byliv

Nye skal være et trygt sted at bo, hvor der er plads til alle, unge som gamle, studerende som familier, sygeplejersker som direktører. Nye vil med tiden få alle funktioner med vuggestue, skole etc.

Nye kombinerer det bedste fra den tætte by, og det bedste fra parcelhuskvarteret så man får ’byen i forhaven og naturen i baghaven’!

En grøn by, med et aktivt byliv, der rummer alt hvad en almindelig forstad tilbyder samt meget mere.

Nye vil i takt med udbygningen tilbyde et væld af muligheder og faciliteter herunder bl.a. foreningsliv, sportsklubber og meget mere. Allerede fra de første beboere flytter ind, vil der på bydelens pladser være legende børn, bytorv med dagligvarehandel, delebilsordning, fælles værksted, byttebørs, forsamlingslokale og legeplads.

Daginstitution i Nye: Det er Aarhus Kommune der står for udvikling og opførelse af daginstitutioner i Nye. Den 25. juni 2020 blev 1. spadestik til den første kommunale daginstitution i Nye “Børnehuset Løvstikken” taget. Pluskontoret Arkitekter er arkitekten bag den kommende daginstitution som bliver i to plan og kommer til at have 12 grupper, organiseret i 4 små klynger for at skabe en tryg og overskuelig hverdag. Institutionen forventes ibrugtaget til sommer 2021.

Skole i Nye: Det er ligeledes Aarhus Kommune, der står for udvikling og opførelse af de folkeskoler, der skal være i Nye. Grobund bliver lokalområdets nye skole- og aktivitetsbyggeri. Byggeriet skal stå færdigt i efteråret 2024, og rummer både skole-, fritids- og kulturliv med blandt andet sportshal og boldbaner.  

Læs om vinder af skole- og aktivitetsbyggeri: Grobund i Nye

Visualiseringer: Edit

Her er et kort fra Aarhus kommune over Elev skoledistrikt:

Gadebilledet i Nye vil blive mangfoldigt, hvor cykler, biler og gående blandes i gadebilledet. Beboersammensætningen spænder fra ung til gammel, fra rig til fattig, og mikser lejere og ejere.

Borgerne skaber livet i byen og byen skaber rammerne.

Livet i Nye leves uden for boligerne, hvor beboerne mødes på deres vej ude efter avisen, ude med skraldeposen eller på vej til købmanden, Letbanen eller på legepladsen med børnene.

I Nye handler det om fællesskab, og om at give lidt mere end man får! Fællesskabet er ikke tvungen, men er et tilvalg, man har lyst til at være en del af.

FØLG OS:

 

Beliggenhed

Nye er smukt placeret med udsigt over Aarhus, Aarhus Bugt og Egå Engsø. Terrænet er bakket og skrånende mod syd og omgivet af mark og skov.

Solsikkevænget 17-19

Du har netop nu mulighed for at leje 2 og 3 værelses lejligheder i Nye.

Mellemrummet

I Nye er haven og rummet mellem husene fællesareal. Vi frasælger ikke fællesarealet men beholder det for at udvikle det og skabe en sammenhæng der ikke er adskilt af ligusterhække og granitbelagte stier.

Spørgsmål og svar

Det ligger os meget på sinde, at Nye skal være en by, der er både rar og nem at bo i, vi vil derfor meget gerne lytte til jeres/beboernes tanker, drømme og ønsker og prøve at besvare jeres spørgsmål vedr. Nye

Læs mere

 

Nye Aarhus N på Facebook
Nye´s Facebookside vil holde dig opdateret på udviklingen af Nye. Følg os her.

Læs mere

Fællesarealet mellem boligerne

Mellemrummene mellem boligerne og kvaliteterne heri er vigtig for os – og det er bl.a. disse der gør Nye anderledes.

I Nye er haverne og rummene mellem husene fællesareal. Vi frasælger ikke fællesarealet, men beholder det for at udvikle det og skabe en sammenhæng, der ikke er adskilt af ligusterhække og granitbelagte stier.