Jørn Tækker udvikler
BYUDVIKLING ER IKKE LÆNGERE KUN FORBEHOLDT KOMMUNER

Byen den er ny men drømmene er mange år gamle. Fra Tækker Group lavede den første aftale om jordkøb med landmand Torben Ladefoged Sørensen er der gået 10 år. Tækker Group er ejet af Jørn Tækker og det er i høj grad Jørns visioner og idéer, og et klart ønske om at lave noget andet end traditionel byudvikling, der er indlejret byens strukturer, typologier og disponering.

Jørn Tækker er opvokset i Lystrup og uddannet tømrer og bygningsingeniør. I 1997 stiftede han det der i dag hedder Tækker Group og har herunder opbygget en stor ejendomsportefølje primært beliggende i Aarhus, København og Berlin. Jørn har desuden rejst både alene og med sin familie mange forskellige steder i verden og det er bl.a. indtryk og fragmenter fra storbyer, højland, ødemarker, kunstmuseer, stemninger, dufte, teltture og lejrbål der er inspiration for en alternativ byudvikling. En byudvikling med fokus på variation, balance og liv.

Normalt er byudvikling et kommunalt anliggende, men Nye er et privat initiativ som muliggør nogle andre og alternative greb omkring fællesskab, fællesarealer og mellemrum. I Nye er haven fælles. Jørn er iværksætter og idéer udvikles dagligt. Derfor forfines Nye også dagligt. Nye udvikles og skabes på bar mark og det er drømmen og processen med at skabe og se byen vokse der er målet. De enkelte boliger og huse vil løbende blive færdige – men byen vil fortsætte sin udvikling.

Hos Tækker Group glæder vi os til at se Nye-borgerne udfylde og påvirke rammerne så byen kan blomstre.

FØLG OS:

 

Beliggenhed

Nye er smukt placeret med udsigt over Aarhus, Aarhus Bugt og Egå Engsø. Terrænet er bakket og skrånende mod syd og omgivet af mark og skov.

De næste boliger

Etableringen af første etape bestående af 650 boliger, daginstitution og dagligvarebutik blev i efteråret 2016 igangsat efter mere end 10 års planlægning, og i sommeren 2018 flyttede de første beboere ind i Nye. Flere boliger er på vej.

Delebilsordning

Delebilsordningen giver mulighed for at reservere en bil online, hente den på sin faste plads i Nye og afleverer den samme sted igen, når turen er slut. WEMOOV er blevet til, som et led i udviklingen og tilblivelsen af byen Nye.

Spørgsmål og svar

Det ligger os meget på sinde, at Nye skal være en by, der er både rar og nem at bo i, vi vil derfor meget gerne lytte til jeres/beboernes tanker, drømme og ønsker og prøve at besvare jeres spørgsmål vedr. Nye

Læs mere

 

Nye, Aarhus N på Facebook

Nye´s Facebookside vil holde dig opdateret på udviklingen af Nye. Følg os her.

Læs mere

Letbanen til Nye

Udvidelsen af den kollektive trafik med en letbane vil være med til at løfte Aarhus fra verdens mindste storby til en metropol, og Letbanen bliver den trafikale rygrad for Aarhus og ikke mindst for Nye.