Historikken

2023 - Åben By Festival

September kunne der fejres Åben By Festival for 5. gang i Elev og Nye. Festivallen er opstået på baggrund af et ønske om at sammenbringe den gamle og den nye del af sognet i en fejring af fællesskab og medborgerskab.

Læs mere i kommunens pressemeddelelse her

2019 - Folkeskole til Nye

12. december 2019 offentliggjorde Aarhus Kommune en pressemeddelelse ang. ny skole i Nye.

Læs mere i kommunens pressemeddelelse her

2019 - Et BIG sneglehus på vej i Nye

I Nye har gravemaskiner netop indtaget arealerne på ny. Opførelsen af Sneglehusene, tegnet af BIG, er dermed i gang. Boligprojektet omfatter 6 bygningskroppe bestående af 2 typer stablede boksmoduler, 1 rektangulært og 1 vinklet, som skaber bygningens spiralformede struktur.

Læs mere her

2019 - Åben by i Nye

Søndag den 16. juni slog vi dørene op til åben by arrangement i Nye. Vi inviterede til en snak om byen i dag og i fremtiden, og en fortælling om hvorfor Nye er et helt særligt sted at bo. Det blev til en hyggelig og velbesøgt dag i høj sol.

2019 - Sneglehusene klar i 2021

Vi kan med glæde offentliggøre, at vi har indgået aftale med Cj Group A/S om opførelse af 95 boliger tegnet af arkitektfirmaet BIG – Bjarke Ingels Group. Projektet går under arbejdstitlen ”Sneglehusene” og har forventet byggestart senest november 2019, med aflevering sommeren 2021.

2019 - Delebiler i Nye

WEMOOV er blevet til, som et led i udviklingen og tilblivelsen af byen Nye – en ny og bæredygtig bydel i det nordlige Aarhus.
I Nye har man et ønsker om at skabe de bedst mulige forhold, både hvad angår social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – og en delebilsordning er oplagt løsning på netop det.
Læs mere på hjemmesiden www.wemoov.dk

2019 - Boliger til salg i Nye

Feb. 2019 / Salget af boliger i etape 1.2 er igang.

Læs mere om husene på Jordskokkevænget og Solsikkevænget

2018 - De første flytter ind!

I august 2018 flyttede de første beboere i Nye ind.

Følg udviklingen fra første spadestik og frem.

2017 - Første spadestik i Nye

Første spadestik til de første 50 boliger bliver taget 18. august klokken 13.30, og dermed er startskuddet gået til det, der bliver en helt ny by, der skal udvikle sig over de kommende år.

Læs artiklen: Nu bliver det første Nye-spadestik taget

2017 - Jernalderfund udsætter 1. etape

Arkæologerne rykker ind i Nye, da der er fundet spor fra Jernalderen.

Læs artiklen fra Lokalavisen Aarhus Nord.

Følg med i hvad Moesgaard Museum finder i Nye underNye fund

2016 - 10 års arbejde

Aarhus Byråd vedtog onsdag d. 22/6 første lokalplan for Nye. Lokalplanen omfatter 650 boliger af den kommende by og er den foreløbige kulmination på 10 års målrettet og nytænkende planlægningsarbejde – herunder Helhedsplanen for Nye fra 2011 og arkitektopdraget fra 2014 med 8 forskellige arkitektfirmaer, der samarbejde om masterplanen og satte de første billeder på hvordan Nye kommer til at se ud.

Læs mere

2016 - Byggeriet af 1.etape

Den 3. feb. 2016 behandlede Aarhus Byråd Kommuneplantillæg nr. 25 og Lokalplanforslag nr. 1016 for 1. etape af Nye. Planerne blev enstemmigt vedtaget af Byrådet. For Kommuneplantillæggets vedkommende er den nu endeligt vedtaget og dermed gældende. Lokalplanforslaget blev førstebehandlet d. 3. februar, og er derefter sendt i offentlig høring fra d. 17. februar og til d. 13. april 2016…

Læs mere

2015 - Visualisering

De ni arkitektfirmaer, der har tegnet husene i Nyes første etape, har i fællesskab bygget en model af Nye. Undervejs har de både arbejdet med skumklodser og digitalt i 3D. Alle arkitektfirmaernes 3D modeller er efterfølgende blevet samlet til en stor digitaliseringsmodel, som omfatter den samlede første etape. Nedenstående visualisering giver et klart billede af, hvordan bebyggelse og naturen i Nye går op i en højere enhed.

Se galleri

2015 - Bebyggelsesplan

Illustrationen nedenunder viser den første etape i Nye, som består af 650 boliger. Her kan man se, hvilke arkitektfirmaer der skal bygge hvor. De steder, hvor illustrationen er farvelagt, viser de 52 bygninger, der er indflytningsklare i foråret 2017. Visualiseringen skitserer også, hvor den nye Høvej kommer til at gå gennem Nye.

Se illustrationen

2014 - Første etape af Nye

Aarhus Byråd har den 3. februar 2016 vedtaget Kommuneplantillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013.

Læs mere

2014 - Nye får nyt postnummer

Marts 2014. Efter en borgerhøring og afstemning blandt områdets 137 stemmeberettigede, heraf 26 virksomheder står det klart, at der er et overvejende flertal, der ønsker det nye postnummer 8200 Aarhus N i stedet for at Nye bliver lagt under 8520 Lystrup…

Læs mere

2013 - Udkast til plandiagram

Marts 2013. Forslag Nye 1. etape. Bebyggelser, Den Tætte Villaby og Generationsbyen.OBS. Forslaget er hverken godkendt administrativt eller politisk af Aarhus Kommune.

Hent plan som PDF

2013 - Udkast til illustrationsplan

Januar 2013

Forslag Nye 1. etape. Den Tætte Villaby og Generationsbyen.OBS. Forslaget er hverken godkendt administrativt eller politisk af Aarhus Kommune.

Hent plan som PDF

2012 - Udkast til dispositionsplan

Maj 2012

Forslag Nye, de syv bydele. Tilpasset byrådsbeslutning 6. april 2012.OBS. Forslaget er hverken godkendt administrativt eller politisk af Aarhus Kommune.

 

Hent plan som PDF

2010 - Udkast til helhedsplan

Marts 2010

Dette forslag til en helhedsplan udtrykker en vision om at bygge en helt ny type by fra grunden. Visionen kan gøres til virkelighed på den sydvendte skråning umiddelbart syd for det eksisterende Elev uden for Aarhus. Forventningen er, at man vil kunne se de første byggekraner i området i løbet af 2-3 år…

Hent plan som PDF

2008 - Unik beliggenhed

Januar 2008

Det 140 HA store perspektivareal på Elev Bakke har en unik beliggenhed tæt på skov og sø, eksisterende by og store infrastrukturelle tiltag; letbanen imellem Århus midtby og Skødstrup, og den nye motorvej mellem Søften og Skødstrup. Fra området er der udsigt over Århus, engsøen og bugten.

Hent plan som PDF

2007 - Fremtidens forstad

Januar 2007

Byer over hele jorden vokser hastigere end nogensinde. Netop i år regner man med at bybefolkningen vil overstige landbefolkningen i antal, og tendensen fortsætter. Denne urbanisering foregår ved forskellige hastigheder, men billedet er generelt, og også i Danmark flytter befolkningen fra landet til byen. Den kraftigste tilvækst sker i de større byer og prognoser viser at Århus inden for de næste 25 år vil vokse med op mod 75.000 indbyggere…

Hent plan som PDF