Byen
I Nye skabes en ny by

Netop nu foregår transformationen fra dyrket landbrugsjord til begyndelsen på en helt ny by. Denne overgang sker nænsomt og forsigtigt, ved at der sås en specialudviklet græsblanding, som fjerner landbrugsjordens næringsstoffer og forbereder jorden i fremtiden, så den kan fungere som fælles haver og fælles rekreative arealer, hvor tidsler, brændenælder og andre utilsigtede plantesorter ikke trives.

I planlægningen af Nye er mellemrummet og naturen mellem bygningerne og omkring Nye udviklet, bearbejdet og planlagt med henblik på at give beboere og gæster gode oplevelser og indtryk. Den positive start på dagen der møder en, fra man forlader sin bolig og bevæger sig af stisystemer mod letbanen eller til sin bil. Stisystemer der gør det muligt, at vælge den nemmeste vej – men også den smukkeste vej til målet. Fællesarealer hvor man kan hilse på naboer og private terrasser, hvor man kan trække sig lidt væk. Nye tilbyder varierede former for natur og en høj grad af naturkvalitet defineret som områder, der bruges og dyrkes balanceret, og hvor der er plads til diversitet og at mennesker, dyr og planter kan sameksistere.

Mellemrummet i Nye er både brugs- og synslandskaber i den forstand, at de er landskaber, som man kan være medskabende i. Man kan bruge landskaberne og man kan spise landskaberne – samtidig er de smukke at betragte fra boligerne eller når man passerer igennem dem. Nyes græsblanding består foruden græs af en lang række forskellige spiselige planter, som vil vokse sig stærkere og udvikles over årene der kommer.

Klik på billedet og læs mere om byen

FØLG OS:

 

Beliggenhed

Nye er smukt placeret med udsigt over Aarhus, Aarhus Bugt og Egå Engsø. Terrænet er bakket og skrånende mod syd og omgivet af mark og skov.