Udgravning i Nye
Moesgaard Museum er i fuld gang med udgravningen i Nye. Allerede nu er der foretaget flere spændende fund. Moesgaard kan fortælle, at de under udgravning af tidligere vådområde, har fundet spor af bosted helt tilbage til den sene istid. Ca. år 10.000 før Kristus.

Det var rimeligt opsigtsvækkende at gå fra hvad vi troede “kun” var fund fra Jernalderen, der er ca. 2.500 år gamle, til at gøre fund, der er mere end 10.000 år gamle.

Der er blandt andet fundet rensdyrgevir, horn fra uroksen og en stump af Elggevir. Disse fund er med til at datere det tidlige tidspunkt. Moesgaard fortæller, at rensdyret forsvandt fra Danmark for 10.000 år siden. Fund af knogler og flint viser at der er mennesker indblandet.  Der  har altså boet mennesker her i Nye siden den sene istid.

Der er også fundet en pilespids – en tværpil. Normalt ses tværpilespids 4.000 år senere (6.000 år før Kristus). Om det er en meget tidlig pilespids, ved Moesgaard endnu ikke. Det kan også skyldes at pladserne kan være brugt af mennesker gennem tiden.

Et andet sted i Nye har Moesgaard Museum fundet tydelige spor af en boplads fra Jernalderen.

I dette område er der også fundet potteskår fra omkring år 0.

Jørn Tækker sætter stor pris på de historiske fund. At der har boet mennesker i Nye så mange år tilbage giver byen en helt anden betydning. Med disse fund, bliver det spændende at få inddraget de historiske spor i Nye.

FØLG OS:

 

Beliggenhed

Nye er smukt placeret med udsigt over Aarhus, Aarhus Bugt og Egå Engsø. Terrænet er bakket og skrånende mod syd og omgivet af mark og skov.

Mellemrummet

I Nye er haven og rummet mellem husene fællesareal. Vi frasælger ikke fællesarealet men beholder det for at udvikle det og skabe en sammenhæng der ikke er adskilt af ligusterhække og granitbelagte stier.

NYMA – din lokale købmand

NYMA er Nyes lokale købmand, kaffebar, bager, madbod og pakkeshop, som allerede nu er et godt besøgt mødested i lokalområdet.

Spørgsmål og svar

Det ligger os meget på sinde, at Nye skal være en by, der er både rar og nem at bo i, vi vil derfor meget gerne lytte til jeres/beboernes tanker, drømme og ønsker og prøve at besvare jeres spørgsmål vedr. Nye

Læs mere

 

Nye vil i takt med udbygningen tilbyde et væld af muligheder og faciliteter bl.a. foreningsliv, sportsklubber og meget mere men allerede fra de første beboere flytter ind vil der på bydelens pladser være legende børn…

Læs mere

Mellemrummet

I Nye er haven og rummet mellem husene fællesareal. Vi frasælger ikke fællesarealet men beholder det for at udvikle det og skabe en sammenhæng der ikke er adskilt af ligusterhække og granitbelagte stier.